Munkácsy Eszter zenész családba született, így nem csoda, hogy figyelme már rendkívül fiatalon a zene felé fordult.

Először 12 évesen lépett színpadra az édesapja által vezetett zenekarban, akivel később duo formációban koncerteztek országszerte és Európa több országában. 

 

Tehetségére hamar felfigyelt a Kodolányi János Főiskola igazgatója Mits Péter és meghívta egy olaszországi turnéra az iskolát képviselő zenekar énekeseként, valamint egy féléves ösztöndíjat ajánlott számára a Dr. Laushmann Gyula jazz szakközépiskolában.

 

Érettségi után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-ének szakára, és meghívást kapott Művészetek Palotája által szervezett tehetségbörzére Rafael Márió vendégeként.  A tanszék hallgatójaként nyert ösztöndíjnak köszönhetően egy évig tanulhatott a Zürichi Zeneakadémián, ugyanebben az évben már a nemzetközi Shure Montreux Jazz Voice Competition legjobb 9 hangja között szerepelt. A következő évben szerezte meg művészdiplomáját a Zeneművészeti Egyetemen, ahol azóta megkezdte mester tanulmányait.

 

2013-ban alapította saját Quartettjét, mellyel olyan helyszíneken lépett fel, mint a Debreceni Jazz Napok, Opus Jazz Club, Művészetek Völgye, Budapest Jazz Club, Müpa Jazz Showcase és a Zürichi Mehrspur club, az idei évben pedig meghívást kapott 2016 tavaszára egy Csehországot és Szlovákiát érintő turnéra.

Koncertezett és felvételeket készített a magyar jazzélet számos kiválóságával és korosztálya legjobb zenészeivel.

Jazz projektje mellett állandó tagja volt a Tárkány Művek és Barrio Latino zenekarnak.